SIP trunken: Hoe voorkomt u ongewenste activiteiten?

Uit een onderzoek is gebleken dat veel van onze resellers de beschikbaar gestelde Trunking security settings vaak niet of niet volledig gebruiken. Daarom hebben wij een korte handleiding samengesteld waarin we u wijzen op de aangeraden security settings om ongewenste activiteiten op uw SIP trunken te voorkomen.

Om te beginnen bieden we IP autorisatie aan. Door hier het WAN adres van de klant in te vullen, kan er geen gesprek geplaatst worden vanaf een ander IP adres. Een eventuele hack poging wordt afgeweerd door deze functie en hierdoor beveiligt u uw trunk tegen ongewenste uitgaande calls.

Als tweede bieden wij een krediet limiet aan. Dit is een limiet wat standaard op iedere trunk van BusinessCom gezet wordt. De standaard waarde hiervan is €100,-. Met dit krediet voorkomt u dat er meer verbeld wordt dan de ingestelde kredietwaarde. Ga bij uw klant na wat er iedere maand ongeveer verbeld wordt en stel hier uw maandelijkse limiet op in. Indien het limiet onder de 10% van het maandelijkse krediet komt, krijgt u hier een e-mail melding van, zodat u indien nodig dit krediet kunt ophogen.

Als laatste bieden we blokkades per land, regio of bepaalde type nummers aan. Niet iedere blokkade kan door u zelf gezet worden. Hieronder ziet u welke u wel kunt toevoegen. Mocht u meer gespecificeerde blokkades per land, bepaalde nummers of regio in willen stellen, neem dan contact op met onze support desk.

In de bijlage van dit artikel vindt u een complete handleiding hoe u bovenstaande features toe kunt passen bij uw klanten.